Uutiset
×

Error

mod_jfusion_activity: Could not connect to MySQL.

Airsoftin edistämis- ja tukiyhdistys katsoo, että suunnitteilla olevan Euroopan Unionin komission esityksen uudeksi direktiiviksi (91/477/ETY ja 2008/51/EC) ei saa rajoittaa asejäljennöksien hallussapitoa, myyntiä tai luvanvaraisuutta millään tasolla.

Tämän kaltainen rajoittaminen tai kieltäminen saattaa johtaa airsoft-harrastuksen loppumiseen, mutta toisaalta haittaa merkittävästi esimerkiksi ampumaurheilun kuivaharjoittelua asejäljennöksillä. Lisäksi komission esitys sisältää maininnan deaktivoitujen aseiden kieltämisestä kokonaan.

EU-komission asedirektiivi ottaa kantaa sarjatuli- ja puoliautomaattiaseiden ja niitä muistuttavien versioiden kieltämiseen ja rajoittamiseen. Asedirektiivi ei ota kantaa vain aseen ulkonäköön vaan myös toimintaperiaatteeseen ja täten koko laajuudessaan rajoittaa vapaaehtoista maanpuolustusta, reserviläisammuntaa, urheiluammuntaa, metsästystä, airsoftia ja asekeräilyä. Sotilasaseita muistuttavien aseiden kieltäminen yksityishenkilöiltä ei muodosta aseturvallisuutta vaan lainsäätäjän ja käyttötarkoituksen edellytykset tulee ottaa huomioon. Asejäljennös on lopulta aitoa asetta muistuttava replika.

Airsoftin edistämis- ja tukiyhdistys
22.11.2015


PDF -tiedosto

Yhteistyökumppanit