Yleiset
×

Error

mod_jfusion_activity: Could not connect to MySQL.

Nykyään suomalaiset pelaajat ulkomaisissa suurpeleissä eivät ole mikään yllätys, mutta "entisaikojen" yhteiskyytejä ei enää järjestetä ja suomalaiset enää harvemmin osallistuvat ainoastaan yhdelle osapuolelle. Kuinka siis lähteä täysin uutena porukkana Ruotsin Berget 13 -peliin, kuinka hyvin ennakko-odotukset osuvat oikeaan ja mitä sellaiselta reissulta oppii? Näihin Airedin esittämiin kysymyksiin vastaa Satakuntalainen tiimi "Green One".

Keitä te olette?


Green One on samanhenkistä porukkaa Satakunnasta, jota yhdistää kiinnostus Vietnam-skeneen. Normaali toiminta suoritetaan pääasiassa omissa tiimeissä, mutta tällä kertaa lyötiin hynttyyt yhteen Bergetin ajaksi. Matkaan meitä lähti kahdeksan henkeä, Berget-ensikertalaisia kaikki.


(C) Green One

Miksi päätitte lähteä Ruotsiin Berget 13 -peliin?


Vuosi pari sitten skenaariosta palatessa joku heitti ajatuksen ilmoille ja se jäi kytemään. Tänä vuonna se sitten toteutui.

Mistä saitte tietoa peliin liittyen?

Bergetin omilta sivuilta ja arvokasta tietoa sai erityisesti muilta Bergetin kävijöiltä.

Minkälaiset matka- ja pelisuunnitelmat teillä oli?

Paljon suunniteltiin, vastuuta jaettiin, suurin osa suunnitelmista toteutettiin - silti aina jotakin jää sattuman varaan, mutta kokonaisuutena reissu meni nappiin. Vuokra-auto, laivalla yli Tukholmaan, ajaen pelialueelle. Paluumatka samaa reittiä – idyllinen yöpyminen Tukholman yössä autossa seitsemän muun taistelijan kanssa paluumatkan majoituksen kosahdettua. Yhteistoimintaa ehdittiin harjoittaa ennen Bergettiä todella rajatusti - mutta alusta asti oli yhteiset sävelet eli toimitaan tiiviinä porukkana ja jokaisen rooli oli selvillä. Ryhmänjohtajamme piirteli puolet matkasta taktiikoita, ja ne jäivätkin yllättävän hyvin ryhmälle mieleen. Pidettiin huoli, että kaikilla on peliin tarvittava varustus. Itsestäänselvätkään asiat eivät ole aina itsestäänselviä jos huolehdittavaa on liikaa - taisipa jonkun taistelijan parempi puolisko kotiovella tokaista että lenkkareissako siellä meinaat talsia vai miksi jätit maiharit eteiseen.

Mitä piditte pelistä? Täyttikö se ennakko-odotukset? Oliko jotain, joka yllätti erityisesti positiivisesti/negatiivisesti?

Peli oli elämys - yksi osa leirielämää, toinen osa patikointia ja kolmannes airsoftia. Menomatkalla oli puhetta poterovuoroista ja muutenkin mietittiin paljon kuinka inttimäinen peli tulisi olemaan. Osapuolien epätasapaino aiheutti paljon puhetta. Vastustaja oli miesmäärältään vahvempi ja ajoneuvoja oli moninkertaisesti enemmän. Taktisen karttapisteen hallussapito, missäpäin tahansa pelialueella, johti aina ennen pitkään vihollisen mekanisoidun vyörymiseen paikalle. Ajoneuvoja pystyi tuhoamaan BAVS-järjestelmällä, mutta niiden ollessa ryhmämme mielestä liian kalliita ei niitä hankittu. No talvisodan hengessä, vähän sääntöjä uudelleen tulkiten, joukkueemme sulutti teitä ja motitti onnistuneesti ajoneuvoja. Raskaat pitkät tehtävät, maaston jylhyys ja suuren mittakaavan toiminta oli koukuttavaa ja täytti ryhmäläisten odotukset. Inttimäisyyttä oli ainakin suomalaisjoukkueessa juuri sopivasti. Kellonajoista pidettiin kiinni ja kentällä toimittiin täysillä.


(C) Green one

Mitä opitte ensimmäisen reissun perusteella?

Kannattaa varustautua hyvin. Ruoka ja vesihuolto on ensisijaisen tärkeää - yömyöhään jatkuva peli, pitkät siirtymiset ja vaativa maasto tekevät pelistä äkkiä pakkopullaa mikäli energiaa ei ole. Ensimmäisen illan ehkä jaksaa mutta se on vasta alkusoittoa. Varustuksesta kannattaa pitää huoli ja suunnitella tarkasti etukäteen mitä kantaa mukanaan - ja mitä ei. Heitä selkääsi ainoastaan ne tavarat mitä tarvitset toimiaksesi täysipainoisesti, muu varustus odottaa kyllä tukikohdan suojissa. Tulevissa peleissä – jos vain ajoneuvossa on tilaa - tulee tukikohtavarustukseen panostettua enemmän mutta yllättävän vähällä selviää kunhan on vain kunnon makuupussi, lämmintä vaatetta ja ruokaa. Me olimme onneksi selvittäneet viisaammilta tärkeimmät asiat ennen peliä joten ei asioita juurikaan tarvinnut opetella kantapään kautta. Terveellä järjellä ja intissä opituilla opeilla pääsee jo todella pitkälle.


(C) Green One

Lähdettekö uudestaan Bergettiin/ulkomaille?

Paluumatkalla puhuttiin hyvin positiiviseen sävyyn skenaariosta ja todennäkoisesti Green One nähdään vielä Ruotsin maaperällä pelaamassa.

Mitä sanoisitte muille, jotka harkitsevat ulkomaanpeleihin lähtöä?

Porukkaa kasaan, suunnittelette reissun huolella, jaatte kulut ja rohkeasti matkaan vaan. Ehdottomasti kokemuksen arvoinen reissu. Monta kansallisuutta tuli kentällä bongattua ja suomalaisten ei tarvitse yhtään hävetä airsoft-rintamalla(kaan). Ehdottomasti nohevimmasta päästä porukkaa - sekä omissa riveissä että tähtäimen toisella puolen.

(C) Green One

Yhteistyökumppanit