Tradetech
×

Error

mod_jfusion_activity: Could not connect to MySQL.

Tradetech - airsoft-tietokantaTervetuloa Tradetech – airsoft-tietokantaan!


Tradetech on Tradesoft Oy:n ylläpitämä airsoft-aiheinen tietokanta, jossa julkaistaan mm. huolto- ja viritysohjeita sekä kenttätestaustuloksia airsoftissa käytettävistä aseista ja varusteista. Blogisävytteisen sivuston tarkoituksena on kerätä kaikki tieto yhden sivuston alle, jottei airsoft-informaation perässä tarvitsisi kuluttaa aikaa tuntitolkulla. Tradetech on softaajien perustama sivusto muita softaajia varten, ja se on avoin myös sinun kokemuksillesi ja tiedoillesi. Jos olet kiinnostunut liittymään Tradetechin tekijäkuntaan, lue lisää bloggaajaksi ryhtymisestä.

Viimeisimmät artikkelit


Kaasuaseen lippaan huolto (17.2.2016)

Kaasuaseiden, niin pistoolien kuin kiväärienkin lippaat ovat surullisen kuuluisia siitä, että ne ennen pitkään alkavat vuotamaan. Tämä voi johtua liasta, huollon puutteesta tai jopa huonolaatuisista tiivisteistä. Oikeanlaisella ja säännöllisellä huollolla ongelma voidaan ehkäistä vuotoja ja toisinaan samat konstit auttavat jopa korjaamaan jo olemassa olevan vuodon! Kaasuaseiden lippaiden huolto on myös pohjimmiltaan todella suoraviivaista ja vaivatonta, eikä se vaadi juurikaan erikoistaitoa tai -työkaluja.
Lue lisää Tradetechin sivuilta!

Airsoft-aseen piipun puhdistus (4.1.2016)

Säännöllisellä piipun puhdistuksella varmistat, ettei tarkkuutesi kärsi ja vältyt syöttöhäiriöiltä. Piipun puhdistukselle ei ole mitään selkeää rajaa, joten siinä kannattaa pitää järki kädessä. Jos pelaat mudassa ryömien tai todella hiekkaisella pelialueella, piippuusi joutuu todennäköisesti enemmän likaa kuin sisäpelihallissa pelaten. Kannattaakin kokeilla muutaman pelikerran jälkeen kuinka paljon sitä kuraa irtoaa piipusta ja edetä sen mukaan. Piippu on hyvä puhdistaa myös ennen ensimmäistä pelikertaa. Ultimaattista tarkkuutta etsiessä piipun voi joutua putsaamaan suurinpiirtein joka pelikerran jälkeen.
Lue lisää Tradetechin sivuilta!


Vahvistusviilausten teko rataslaatikkoon (4.12.2015)Rataslaatikon halkeaminen ei ole uusi asia, varsinkaan kokeneemmalle virittäjälle. Useimmiten kyseessä on versio 2 rataslaatikko, eikä syynä ole mallin yleisyys, vaan vika piilee mechan rakenteessa. Tämä artikkeli sisältää ohjeet rataslaatikon vahvistusviilausten tekoa varten laatikon halkeamisen ennaltaehkäisemiseksi. Teksti käsittelee myös rataslaatikon halkeamisen syitä.
Lue lisää Tradetechin sivuilta!


Rattaiden kohdistus (shimmitys) (20.11.2015)Rattaiden kohdistuksen, tuttavallisemmin shimmityksen tarkoituksena on kohdistaa rattaat niin, että ne pääsevät pyörimään mahdollisimman vapaasti. Oikeanlainen kohdistus vähentää osien kulumista sekä kitkaa ja sitä kautta parantaa akun kestoa sekä tekee käyntiäänestä miellyttävämmän ja hiljaisemman. Huonosti kohdistetut rattaat tekevät käyntiäänestä kovemman ja vinkuvan, mikä taas kuluttaa rattaiden hampaita enemmän. Se saattaa myös rikkoa rattaat ja laakerit todella nopeasti. Kohdistuksen merkitys korostuu korkeilla tulinopeuksilla ja suurilla tehoilla.
Lue lisää Tradetechin sivuilta!


PicoSSR3-MOSFETin asennus versio 2 rataslaatikon sisälle (20.11.2015)MOSFETin asentaminen aseeseen on helppo työ henkilölle, jolla on pienikin kokemus kolvaamisesta ja rataslaatikon avaamisesta. Homma saattaa kuitenkin mennä hankalaksi, jos aseen akkutila on liian pieni akulle ja fetille, kuten MP5:n tai taakse johdotetun M4-sarjalaisen tapauksessa. GATE:n PicoSSR:t ovat jo niin pieniä, että sellainen on mahdollista asentaa versio 2 rataslaatikon sisälle ja taakse johdotetun aseen tapauksessa ilman uudelleenjohdotusta! Tämä ohje toimii apuna kaikille taakse johdotetuille aseille.
Lue lisää Tradetechin sivuilta


Midcap-lippaiden syöttöhäiriöiden vähentäminen (20.11.2015)Tässä artikkelissa esitellään kaksi tapaa ehkäistä midcap- eli kaksirivisten lippaiden syöttöhäiriöitä. Ensimmäinen toimenpide kohdistuu lippaan jousen päässä olevaan muoviosaan, joka työntää kuulia ylöspäin (englanniksi follower). Jatkossa tästä osasta käytetään termiä työntäjä. Perinteisesti valmistajat ovat käyttäneet muodoltaan pyöreitä työntäjiä, joka ei ole ideaalein muoto varsinkaan kaksirivisissä lippaissa. Toinen tapa parantaa lippaan toimivuutta on estää sen puoliskoja löystymästä irti toisistaan. Oletuksena tässä artikkelissa on, että osaat avata, huoltaa ja kasata lippaasi.
Lue lisää Tradetechin sivuilta!

Airsoft-akkujen ABC (21.5.2015)Artikkeli käsittelee sähkökäyttöisten airsoft-aseiden kolmea yleisintä akkutyyppiä, litiumpolymeeri- LiPo), nikkelikadmium- (NiCd) ja nikkelimetallihydridiakkuja (NiMH). Tarkoituksena on ohjeistaa varsinkin LiPo-akkujen turvalliseen käyttöön, valaista akkutyyppien eroja sekä antaa käyttöohjeita ja pohjatietoa niiden toiminnasta. Artikkeli tutustuttaa lukijaansa myös sähköfysiikkaan. Teksti on kirjoitettu koko harrastajakuntaa silmällä pitäen uusia tulokkaita unohtamatta.
Lue lisää Tradetechin sivuilta!

Kohtauskulman säätäminen (AOE) ja sorbothanen asennus (26.11.2015)Kohtauskulman säätämisellä, tuttavallisemmin AOE:lla (Angle Of Engagement), tarkoitetaan rataslaatikon viimeisen rattaan eli sektorirattaan (sector gear) ja männän hampaiden tarkempaa kohdistamista. Vakioaseet ovat jopa surullisenkuuluisia huonosti säädetystä kohtauskulmasta, mikä saattaa usein johtaa männän ennenaikaiseen kulumiseen tai jopa hajoamiseen. Kohtauskulman säätämisellä on tarkoitus lisätä männän ja sektorirattaan ensimmäisten hampaiden kontaktipintaa sekä samalla asettaa nk. tulo-/kohtauskulma mahdollisimman hyväksi (tästä nimi kohtauskulma). Kohtauskulman säätäminen ei siis ole pakollista, mutta erittäin suositeltavaa.
Lue lisää Tradetechin sivuilta!

Mosfet (18.8.2015)Teksti käsittelee airsoft-aseiden sähkökoneiston päivitystä mosfetin avulla, sen hyötyjä ja lyhyesti mihin mosfetin toiminta perustuu. Tämän avulla lukijan pitäisi ymmärtää perusperiaatteet: mihin, miten ja miksi mosfettia käytetään. Tekstin taso on pyritty pitämään helposti ymmärrettävänä, mutta sähkötekniikan perusteiden hallinnasta on huomattavasti hyötyä asian hahmottamisessa.
Lue lisää Tradetechin sivuilta!

MoottoritMoottorin eri akselipituuksia on kolme: lyhyt, keskipitkä ja pitkä (short, medium, long). Eri asemallit käyttävät aina tietyn pituista moottoria, minkä vuoksi moottoria hankkiessa tulee olla erityisen tarkkana. Yleisimmät moottorityypit ovat lyhyt ja pitkä (short ja long), joista pitkä on tuttu esimerkiksi Colt-sarjalaisista (M4/M16) eli 2. version rataslaatikoista ja lyhyt akseli AK- ja G36-sarjalaisista ja siten 3. version rataslaatikoista.
Katso Tradetechin sivuilta taulukko erilaisista moottorien akselipituuksista!

RataslaatikotRataslaatikoita käytetään sähkötoimisissa aseissa (AEG). Laatikoiden eri versiot perustuvat japanilaisen Tokyo Maruin suunnittelemiin alkuperäismalleihin, joita on julkaistu 90-luvulta lähtien eri asemalleihin sopiviksi. Artikkeli esittelee yleisimmät rataslaatikkomallit ja muutamat custom-laatikot. 
Asemallien ja rataslaatikoiden yhteensopivuuksia pääset tarkastelemaan Tradetechin sivuilta löytyvästä taulukosta!

SuuttimetSuutin ja sen oikeat mitat ovat ensiarvoisen tärkeitä airsoft-aseen toiminnassa. Suuttimia onkin jopa satoja erilaisia eikä valmistajien jatkuvasti lisääntyvä kirjo pelkästään sähköaseiden puolella (AEG) varmasti helpota harrastajan virittämistä. Toisin sanoen vaikka sinulta löytyisi M4A1, ei se suoraan tarkoita sitä, että voisit mielivaltaisesti käyttää M4A1-suutinta jokaiselta valmistajalta. Suuttimien malli, pituus ja materiaali saattavat vaikuttaa ilmatiiveyteen ja aseesi syöttämiseen niin radikaalisti, että kallis viripyssykin antaa mitättömiä lukemia eikä esimerkiksi syötä ongelmitta.
Tutustu Tradetechin sivuilta taulukkoon eri valmistajien suuttimien pituuksista!

Tämä kategoria ei sisällä artikkeleita. Mikäli alakategorioita näkyy tällä sivulle, ne voivat sisältää artikkeleita.

Yhteistyökumppanit