Ratashaka
×

Error

mod_jfusion_activity: Could not connect to MySQL.

Jo vuosia himoitsin nimenomaisesta aseesta (no viimeistään ensimmäisen Stalker pelin jälkeen! ;) ja nyt viimein järkevästi sen sain hankittua!

Teen artikkelisarjan kyseistä aseesta ja tässä ensimmäisessä vaiheessa käyn läpi ulkoiset osat ja raapaisu sisuskaluista. Seuraavissa osissa käyn läpi miten ase puretaan, mitä sisältä oikeasti löytyy, käyttökokemuksia sekä omat viritykseni!


17.10.2014
Postaus ulkoisista osista ja tilkka sisuskaluja paneutumatta vielä syvemmälle.

Venäjältä on saanut erittäin kalliita custom pyssyjä sekä muutamalta Japanilaiselta pikkupajalta yksittäiskappaleita. Kiinalaiset kerkesivät tekemään parikin suht. rupuisaa Valia mutta viime keväänä LCT julkaisi oman teräsjärkäleensä!

LCT on tunnettu erittäin laadukkaista aseista nimenomaan ulkoilita osiltaan. Hieman kalliimmasta merkistä on kyse mutta täten laatukin on valovuosia parempaa kuin nuo ACM merkit.

LCT julkaisi vastikään myös AS VALin sisarpyssyn VSS Vintorez joka on käytännössä sama pyssy mutta erilaisella (puisella) tukilla ja pistoolikahvalla.

Lähestulkoon kaikki ulkoiset osat ovat terästä liipaisinta myöten. Pistoolikahva sekä etukädensija ovat kuituvahvisteista polymeeriä. Kuulemma aseen muoviosien sävy on hieman väärä mutta omaan silmään erinomaista. Rupeaa tekemään mieli luumua aina kun näitä käpistelee! ;)

Ase on suht pitkä ja erittäin etupainoinen, suosittelen siis vähän vantterampaa kaveria tämän käyttäjäksi!

Oheisella videolla pientä magneettitestiä jotta saan näytettyä miten paljon sitä terästä tästä pyssystä löytyy! Tein pienen videon aseen ulkoisista osista ja voit tutkailla sen alkuun alla olevasta linkistä!

Tästä!

SCDTV:n Itämaiset pojat tekivät myös kivan arvostelun pyssystä jonka voit tutkailla tästä: KlikKilk!

 

"LCT Airsoft specialises in high end precision made airsoft replica rifles. Their AK series typically features Full Metal Receivers and Real Wood Furniture, and they do offer a line of more economical options. If you are looking for a high quality AK47 reproduction, LCT is a way to go." - Airsplat

Valmistajan kuvaus:
LCT AS VAL Full Steel AEG
High Quality Airsoft replica from LCTairsoft (TaiWan)
Semi/ Fully Automatic Shooting Mode
Steel Construction Receiver/ Top Receiver Cover and Folding stock
Steel made 320mm Outer barrel (With Built-in Front Sight and Adjustable Rear Sight)
Polymer Grip and Handguard
Polymer Housing 50 rounds Spring loaded magazine
Folding Stock offer good maneuver around Close Quarter Combat Situation <-!!! jee :D

-Ase painaa 3430g (3,4kg) tyhjänä.
-Pituutta aseella on taitettuna 635mm ja täyspitkänä 878mm

Ulkoiset osat

Vasemmalle puolelle taittuva luurankotukki!

Pystykulma näkyy hyvin pistoolikahvasta, hihnalenkki löytyy tukin oikealta puolelta.

Sisäpiippu keskittyy suht hyvin vaimentimen sisälle.

Jopa fallistinen teräsmötikkä, tähtäimet saa irti mutta onnea yritykseen!

Perinteinen itämainen takahtähtäin

Perän taittonappula ja sivukiilan kiinnitys!

Hihnalenkki löytyy aseen oikealta puolelta joka ei ole ideaali yksipistehihnan käyttöä varten, varsinkaan oikeakätisille!

Liipaisimen takana löytyy aseen tulenvalitsin. Oikealla puolella aseen runkoa on kertatuli (yksi pallo) ja vasemmalla puolella sarjatuli (kolme pallo).

Normaali vaihdin toimii taas aseen varmistimena.

Lisävarusteena ostettava varustekiskoSisuskalut

Aseesta löytyy normaali Version 3 rataslaatikko. Erot perinteiseen AK laatikkoon löytyy moottorikehikosta joka on huomattavasti pystymmässä kuin normaalisti sekä vaihtimen että tulenvalitsimen kytkimet.

Muuten boksi on 9mm kuulalaakereilla oleva oikein mainio kapistus. Listaan ominaisuudet alle:

-9mm kuulalaakerit
-Vahvistettu v3 rataslaatikko
-15t teräshampainen mäntä
-Alumiininen portattu männänpää
-Vortex-laakeroitu jousenohjain
-Teräksinen ratashaka
-Teräksiset 18:1 rattaat
-Alumiininen sylinterinpää
-POM Airseal suutin
-POM suutinlevy
-teräksinen D-tyypin pinion
-Chromium viimeistelty täyspitkä sylinteri
-M100 (minun aseessa, maailmalla on versioita jossa vakiona M130 jousi)
-18 AWG johdotus, "low res"-johtoa, miniliitin
-Ferriittimoottori

Erinomaista osalistaa siis! Pieni AoE korjaus ja koneisto kestää hyvin M150 viritasoa! Moottorin myös vaihtaisin neodyymivääntömotiksi varsinkin jos tahtoo kovempaa jousta laittaa sisään!

Hoppi on aseessa muovinen mutta erittäin hyvillä toleransseilla tehty! Suomen talvea ajatellen muovihopit ovat varsinkin omaan makuun paremmat kuin metalliset. Tarkkuus on alustavien testailujen perusteella erinomainen ja pieksee jopa SERSini jota olen pitänyt erittäi tarkkana vakiopyssynä!

 

Akkutouhut!

Akku tulee aseessa vaimentimen sisälle. Tarkemman akkutilatiedon saat videolta jonka linkin löydät blogin alusta.

Lähtisin pyörittämään asetta 11,1V Lipo Crane-tyyppisellä akulla. (suosittelen erittäin vahvasti mosfetin asentamista tätä ennen). 7,4V kanssa tulinopeus laskisi liikaa ja liipaisinviive nousisi kohtuuttoman suureksi.

Perinteisen NiMh ja NiCd akut eivät valitettavasti sovi vaimentimen sisään joten lipot / Lifepot ovat ainoat vaihtoehtosi. (Crane-perään tarkoitettu NiMh-akku pienillä kennoilla voisi mennä kyllä mutta en suosittele)

Teipatkaa / nippusitokaa akku sisäpiipun ympärille niin helpotatte huomattavasti elämäänne!

9,9V 1000mah LifePo

Lippaat

Aseen vakiolipas imee n. 50 kuulaa ja on ns. luumun värinen. Myös mustia lippaita saa! (kuten myös mustia kädensijoja ja pistoolikahvoja)

LCT julkaisi tällä viikolla myös 250 kuulan hicap lippaan joten ainakin speedball pelaajat saavat näistä riemua!

Sigin midcap lippaat on myös mahdollista modata tälle aseelle sopivaksi joten saa ainakin 120 kuulan lippaita käyttöön pienellä vaivannäöllä.

Jatko

Tämä oli tosiaan vasta ensimmäinen osa AS VAL projektissani ja jatkoa seuraa sisuskalujen läpikäynnin, aseen purkamisen sekä virittämisen muodossa!

Mahosen viritykset, suunitelmat!

Aseesta on tarkotus tehdä lopulta 1.6J (n. 130m/s @0.20g) ampuva tehopelipyssytin. Ensimmäinen vaihe on kuitenkin testata asetta M150 tasolla DMR-moodissa ja siihen kyllästyttyäni siirtyä normaaliin "rynkkyilyyn".

Työlistalla:
16AWG johdotus + Deansit
GATE AB-fetti
AoE
Neodyymimoottori
EIR-hoppi

Yksi tehtävistä jutuista tulee olemaan Magin Sig midcappien modaaminen aseelle jotta saan edes kohtuullisen lipaskapasiteetin sarjatulta varten. Kertatulella ongelmaa ei toki ole.

Aidon Cobra punapistetähtäimen hankkiminen.

Pikku testailua NSPU yökiikarini kanssaKaikki artikkelin kuvat

Yhteistyökumppanit