Ratashaka
×

Error

mod_jfusion_activity: Could not connect to MySQL.

Testiini tuli uusi Gaten PicoAAB -mosfet!

Olen siirtynyt itse laittamissani pyssyissä melko lailla Gaten fetteihin ja muutamia pieniä poikkeuksia lukuunottamatta olen ollut erittäin tyytyväinen. Erityismainintana Gate vastaanottaa asiakaspalautetta ja sen pohjalta kehittää tuotteitaan jatkuvasti.


Kyseinen malli meni LCT AS Valiini, jossa ei juuri ylimääräistä akkutilaa ole. Fetti itsessään on erittäin pitkulainen ja siinä on valmiiksi juotetut johdot (jotta vältyttäisiin siltä, että asennusvaiheessa tulee lämmitettyä itse piiriä liikaa kolvilla) väliliittimillä. Johdot ovat 16 AWG PVC-johtoa ja signaalipiuhoina käytin fetin omia johtoja.

Kyseessä on aktiivijarruttava mosfet ja mikä ehkä parasta, siinä on automaattisulake joka suojelee itse piiriä virtapiikeiltä sekä oikosuluilta! Tämä on erinomainen päivitys aikaisempaan malliin NanoAAB jossa tätä ominaisuutta ei ollut. Picossa on myös käytetty tehokkaampia komponentteja kuin Nanossa joten virrankesto on huomattavasti parempi.

Aktiivijarrufetit ovat myös huonossa maineessa kestävyytensä sekä moottorin kuluttavuutensa takia. Tämä maine tulee oikeastaan siitä että DIY asentajat ovat tehneet epämääräisillä asennuksilla fettejä jotka ovat olleet erittäin herkkiä kosteudelle ja pikkuvioille. Tästä syystä Gate on asentanut valmiiksi johdot kiinni fettiin jolloinka itse asentaja ei pääse lämmittämään turhaan piirisarjalla olevia komponenttejä!

Gatelta on myös vaihtoehtoja mosfet-asennuksiin. Jokainen löytää omiin tarpeisiinsa sopivan mallin. On ohjelmoitavaa MERF 3.2(Tästä on tulossa uusi malli piakkoin!) isoveljeä ja pienempää perusfettiä PicoSSR3 (käytän omissa asennuksissa pääsääntöisesti)

Pakkauksessa toimitetaan itse fetti, pari erilaista signaalikaapelia sekä väliliittimet kera kutistesukkien. Tarvitset erikseen omat akkuliittimet.

Itse asensin suoraan valmiisiin johtoihin Deans liittimen!


Johdotuksia valin rungossa, mustat ovat signaalipiuhaa ja paksummat itse virtapiuhaa!


Asennuskaaviot 1 ja 2

PicoAAB asennetaan kuten normaali mosfet ja siihen on kaksi tapaa. Lainasin Gaten sivuilta asennuskaaviot tähän alle, olkaapa hyvät!

V3 bokseissa asennus on naurettavan helppo; boksia ei tarvitse avata vaan voit juottaa mosfetin paikoilleen ulkopuolelta!

V2 bokseissa joudut jo avaamaan laatikon, mutta mitään supervaikeaa ei ole tiedossa.

Ja tietenkin voit käyttää tätä fettiä missä tahansa muussakin sähkökoneistossa! :)

Alla olevilla kuvilla saat asennettua fetin about aseeseen kuin aseeseen!

que?

Tein testaillut M130 30RPS LCT AS VAL pyssyllä. Mahdottomia testailuja en ehtinyt vielä tekemään, mutta en saanut yksikköä enkä muutakaan osaa kokoonpanosta lämpenemään edes 11.1V 30C 2200mah akulla. Tämä kertoo niin hyvästä koneistosta, kuin myös siitä, että mosfet itsessään ei aiheuta suurempia resistansseja!

Kerron jatkossa varsinaisia kenttäkokemuksia!

Varsinkin jos asennustila on pieni ja tarvitset nimenomaan jarruttavaa fettiä niin olet löytänyt juuri sen mitä tarvitset! Varsinkin automaattisulakkeella varustettuna tämä meni suoraan omaksi suosikkifetiksi ns. perusfeteissä! :)

Yhteistyökumppanit