Ratashaka
×

Error

mod_jfusion_activity: Could not connect to MySQL.

Ratashaka

Pääsääntöisesti Airsoftin tekniikan puolelta sekalaista tarinointia!

1997 Aloitin harrastuksen ja vuodesta 1999 aseiden rakentelusta ja tuunaamisesta joten jotain käsitystä löytyy mitä näille voi tehdä ja mihinkä ne venyvät.

Pyrin toimimaan yhteistyössä alan kauppiaiden sekä valmistajien kanssa. Tuon esiin asiat omalla tavallani, jos jokin on hyvää niin annan sen kuulua! Huono niin ei sitä sen enempää piilotella!

Olen aloittanut yhteistyön Turkulaisen Tradesoft airsoft kaupan kanssa ja jatkossa tulen tekemään tuotetestailuja ja tutkailuja heidän uusista tuotteistaan!

Jos sinulta löytyy jotain mielenkiintoista testailtavaksi ja kokeiltavaksi niin voin tehdä artikkeleita! Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

FB: Pekka Mäki-Kuutti
Email: 
Twitter: #pmakiku

Alkuperäinen blogi: http://pmakiku.pic.fi/blog/
Ratashaka lyhyet 1. "Uusi T-liitin" (14.3.2016)  

Koitan aloittaa isompien artikkeleiden väliin oikeasti blogimaista kirjoittelua pienillä juttutuokioilla. Uusilla asioilla mitä olen löytänyt netistä, käyttökokemuksia, kommervenkkejä yms. Näiden tarkoituksena ei ole toimia erityisesti ohjeina tai neuvovina vaan enemmänkin omana purkukanavana ajatuksille ja kokemuksille. Nyt esittelyssä "uusi T-liitin", johon voit tutustua täältä.

Ares SA VZ.58 AEG (23.1.2015)

Olen pitkään vierastanut Areksen tuotoksia mutta parin viimevuoden aikana yrityksen tuotteet ovat nostaneet profiiliaan kansainvälisillä markkinoilla ja herättäneet mielenkiintoa harrastajissa.

Itselle tämä ase on erityisen rakas johtuen vanhemmasta SRA - harrastuksestani vastaavalla kiväärillä ampumaradoilta. Kauneus on katsojan silmissä ja tämä kyseinen yksilö omaa silmää miellyttää! Aseessa on monia moderneja ominaisuuksia joten miksei samantien kirjoittelisi hieman artikkelia joka kertoo hieman nykyajan Ares pyssyköistä! 

Julkaisen blogin kahdessa osassa: Ensimmäisessä osassa käsittelen aseen vakiokunnossa, taustaa yms. kommelluksia. Toisessa otan käsittelyyn aseen tuunaukset siihen kuntoon missä tahdon sen olevan omassa käytössäni!
Lue lisää aseesta Ratashaka blogista!

Retro Arms CNC QSC V2 8mm Boxi Hopilla Gen. 1 (28.12.2015)

RetroArms omaisuutta, Gen.2 boksi

Sain käsiteltäväksi ja ihmeteltäväksi Retro Arms lippulaivamallin heidän CNC koneistetuista Alumiini-rataslaatikoista. Tuttavan kapistus siis johon oli tarve tehdä pientä tuunausta ja virittelyä.

Kyseessä on ensimmäisen sukupolven boksi heidän viimeisimmästä rataslaatikkomallistaan. Tässä on yhdistettynä kaikki modernit ominaisuudet mitä on keksitty ver. 2 boksiin tunkea! Kestävyys on huippuluokkaa ja voit väsätä huoletta niin kovan buildin kuin ikinä keksit! Ei ainakaan boksi tule vastaan!

Tämä ei varmasti ole kaikkein helpoin boksi asennuksen kannalta ja suosittelenkin jo hieman osaamista, tietotaitoa sekä ymmärrystä tämän kanssa! Toisen sukupolven boksit ovat huomattavasti yhteensopivampia osien kanssa ja nämä tunnistaa mm. valkoisesta hopinsäätörullasta (gen. 1 punainen, alumiiniä).
Lue lisää asennuksesta Ratashaka blogista!


Flat Hop - pikainen asennusopas (28.12.2015) 


Flathop on erinomainen vaihtoehto tavalliselle hopille ja sillä saat huomattavan parannuksen niin kantamassa kuin tarkkuudessa. Ns. köyhänmiehenversio R/IR-hopeista!

Asennus onnistuu kaikkiin ikkunaa käyttäviin hoppeihin ja piippuihin!

Flathopissa normaalin hoppikumin harjanne poistetaan ja painajaksi vaihdetaan suurempi tasaisemman kontaktin antava "nub" (painaja). Piipussa oleva hoppi-ikkuna kuuluu olla suhteellisen suuri ja täten joitain ikkunoita pitää laajentaa viilalla tai dremelillä jotta saat optimaalisesti tilaa asennukselle.

Kääntöpuolina flathop kuluu suhteellisen nopeasti (no hei kuitenkin puhutaan kymmenistä tuhansista laukauksista...) sekä pakkanen tahtoo vaikuttaa samanlailla kuin normihoppiin.

Suosittelenkin siis tätä M80 - M120 tehoisille aseille ja yhdistettynä 0.25 - 0.30 kuulille!

Ratashaka blogista löydät Amped Airsoftin erittäin pätevän video-ohjeen kuinka väsätä flathop mutta avaan samat materiaalit siellä suomeksi!


AEG nykyaikainen tuunaus (Work in Progress 10.8.2015)

Mitä tehdä AEG:lle nykyaikana jotta sen saa toimimaan luotettavasti ja pitkään. Mitä ovat nämä "nykymodit" mistä kaikki puhuvat?

Teen tässä artikkelissa esimerkin mitä yleisesti teen pyssyille joille tehdään ns. koko käsittely. En jokaista prosessia rupea esittelemään kädestä pitäen miten se tehdään (esim. shimmitys jne.) koska niihin on netti täynnä päteviä ohjeita (voisin kerätä tänne vaikka linkkejä).

Avaan tekstillä miksi jokin asia tehdään ja kuvilla miten sen olen toteuttanut. Tässä artikkelissa käsitellään yleisiä modeja, ei pitkälle vietyjä hifimodeja, niistä kirjoittelen myöhemmin lisää jos jaksan!

Mainitsen myös mahdollisuuksista mitä aseille on mahdollista tehdä!
Tutustu tarkemmin Ratashaka blogissa!


Vector Optics 1-4x IR Arbiter Short Dot (7.8.2015)


Usein airsoftissa tarvitsee hieman näkökykyä pitemmälle matkalle. Kiväärimiehen rynkyissä isot 3-9x zoomit ovat aivan ylimitoitettuja ja hitaita käyttää. Pelkkä punapiste ei juurikaan suurenna tähtäinkuvaa joten hyvä välimalli on kirkkailla linsseilä varustetut shortdot putket!

Ilahduttavasti näitä kovin muodikkaita putkia löytyy myös edullisesti tarkoitettuna oikeisiin aseisiin. Jo airsoft valmistajien vastaavat maksavat satoja dollareita mutta RS puolelta tälläisen herkkuputken saa jo n. 150 eurolla.

Kyseessä on siis kiinalaisen Vector Optics valmistajan (valmistaa kalliiden tähtäinvalmistajien putkia tehtaallaan mm.) 1 - 4x 28mm Arbiter malli. Tähtäimestä löytyy valaistu ristikko, säädöt ennakolle ja korolle. Taiton kompensointi ja tosiaan 1-4x zoom. Tutustu tähtäimeen lisää Ratashaka blogissa!


Primary Arms MicroDot Gen 1. (20.7.2015)


Primary Arms on suht uusi tekijä tähtäinmarkkinoilla. Amerikkalaisella yrityksellä on tavoitteena tarjota edullisia tähtäimiä mutta jotka kuitenkin kilpailevat laadussaan vanhojen isojen kanssa!

"Our goal is to provide quality optics at an affordable price while achieving the highest level of customer satisfaction."

"Primary Arms was started in 2007 with one goal: to provide firearms owners with high quality optics at affordable prices. We serve that goal every day by innovating new ways to save people time and money as they shop for accessories for their rifles and other firearms. We ship quickly, and provide the best customer service you can find. Visit our website today and see how we can serve you, our loyal customer."

Alkuvuosien mallit Primary Armsilta menivätkin linjassa muiden tuotteiden kopioinnissa mutta viimeaikoina valmistaja on kehittänyt omia tuotteita markkinoille. Kautta linjan mallit ovat olleet erinomaisia ja olemme omalla peliporukalla omaksuneet Primary Armsin tähtäimet niin airsoft kuin real steel käyttöön.

Tässä artikkelissa esittelen oman Gen. 1 Micro Dot (mallintaa Aimpoint T1 tähtäintä) tähtäimen. Nykyään taidetaan mennä jo kolmannessa sukupolvessa jossa on vaikka ja mitä kivoja uusia ominaisuuksia (mm. NV-yhteensopivuus jne.)


Midcaplippaiden syöttämisen parantaminen: (20.7.2015)


Pienenpieni näppärä modi AEG Mid- low- ja realcap lippaille!

Modauksen kohteeksi joutuu lippaan jousen päässä oleva muovipulikka joka työntää kuulia ylöspäin; follower näin americankielellä! Jatkossa käytetään vaikka termiä työntäjä! ;) Perinteisesti valmistajat ovat käyttäneet muodoltaan pyöreitä työntäjiä joka ei ole ideaalisin muoto varsinkaan ns. kaksirivisissä lippaissa.

Oletuksena tässä modissa on että osaat avata lippaasi, huoltaa sen ja kasata! Lue lisää Ratashaka blogista!


Mahtavaa alkanutta vuotta 2015!

Pieni update tähän alkuun itse blogista, tulevaisuudesta ja omasta aktiivisuudesta!

Yhteistyökuvioita on pyöritelti niin Tradesoftin, Milgearin ja muutaman muun yhteistyökumppanin kanssa! Tulossa on niin katsausta erilaisiin kuuliin, tarkkuuspiippuihin, edullisemman pään sähköpyssyihin (Specna Arms etc.) mutta näistä lisää tässä alkuvuodesta!


Päätin tehdä pienen vertailun g&P Mk18 9,5" kiskon ja kiinalaisen valmistajan kopiokiskon välillä! Hintaeroa on huomattavasti, riippuen toki mistä kiskot hankit. Hintaeroa kuitenkin tuotteilla on huomattavastikkin mutta lopputuote on yllättävän sama, tehdäämpä pieni vertailu!


Atom Airsoft aloitti kyseisen laitoksen maahantuonnin joten tottahan toki laitos lähti testaukseen! Atom toimitti tuotteen pikaisesti joten pääsin asentelemaan ja testaamaan.

Artikkelissa käytän ensialkuun valmistajan omia promokuvia johtuen pienestä accidentistä omien materiaalieni kanssa. Pitää leikkiä hieman tiedostopelastajaa jotta saan tuotokseni käyttöön takaisin! :)
(HUOM KUVAT TULEVAT MUUTTUMAAN!)

Testiini tuli uusi Gaten PicoAAB -mosfet!

Olen siirtynyt itse laittamissani pyssyissä melko lailla Gaten fetteihin ja muutamia pieniä poikkeuksia lukuunottamatta olen ollut erittäin tyytyväinen. Erityismainintana Gate vastaanottaa asiakaspalautetta ja sen pohjalta kehittää tuotteitaan jatkuvasti.

Aikaisemmin tein artikkelin SERSin taktisesta AK:sta ja AKM:sta. E&L:n aseita alkaa löytymään Suomen ja Euroopan markkinoilta jo enemmänkin, joten ajattelin pistää pientä artikkelinpoikasta näistä pyssyistä.

Aseet valmistaa EMEI (kiinalainen asevalmistaja, joka on aikoinaan ollut osa Norincoa ja nykyään oma firmansa - tekee mm. Type 97 jne. Kiinan armeijan käyttöön!) ja LAND ARMS (Japanilaisomisteinen hienomekaniikkafirma).

Jo vuosia himoitsin nimenomaisesta aseesta (no viimeistään ensimmäisen Stalker pelin jälkeen! ;) ja nyt viimein järkevästi sen sain hankittua!

Teen artikkelisarjan kyseistä aseesta ja tässä ensimmäisessä vaiheessa käyn läpi ulkoiset osat ja raapaisu sisuskaluista. Seuraavissa osissa käyn läpi miten ase puretaan, mitä sisältä oikeasti löytyy, käyttökokemuksia sekä omat viritykseni!

Yhteistyökumppanit