Airedi ry viralliset lausunnot
×

Error

mod_jfusion_activity: Could not connect to MySQL.

Tänne on tallennettu kaikki julkiset ja viralliset Airedi ry hallituksen lausunnot liittyen lajiimme ja sen tapahtumiin.

Airsoftin edistämis- ja tukiyhdityksen kanta sarjatuli- ja puoliautomaattiaseiden ja niitä muistuttavien replikoiden kieltämiseen ja rajoittamiseen:

Airsoftin edistämis- ja tukiyhdistys katsoo, että suunnitteilla olevan Euroopan Unionin komission esityksen uudeksi direktiiviksi (91/477/ETY ja 2008/51/EC) ei saa rajoittaa asejäljennöksien hallussapitoa, myyntiä tai luvanvaraisuutta millään tasolla. Tämän kaltainen rajoittaminen tai kieltäminen saattaa johtaa airsoft-harrastuksen loppumiseen, mutta toisaalta haittaa merkittävästi esimerkiksi ampumaurheilun kuivaharjoittelua asejäljennöksillä. Lisäksi komission esitys sisältää maininnan deaktivoitujen aseiden kieltämisestä kokonaan.

EU-komission asedirektiivi ottaa kantaa sarjatuli- ja puoliautomaattiaseiden ja niitä muistuttavien versioiden kieltämiseen ja rajoittamiseen. Asedirektiivi ei ota kantaa vain aseen ulkonäköön vaan myös toimintaperiaatteeseen ja täten koko laajuudessaan rajoittaa vapaaehtoista maanpuolustusta, reserviläisammuntaa, urheiluammuntaa, metsästystä, airsoftia ja asekeräilyä.

Sotilasaseita muistuttavien aseiden kieltäminen yksityishenkilöiltä ei muodosta aseturvallisuutta vaan lainsäätäjän ja käyttötarkoituksen edellytykset tulee ottaa huomioon. Asejäljennös on lopulta aitoa asetta muistuttava replika.

Airsoftin edistämis- ja tukiyhdistys
22.11.2015


Airedi ry lausunto 18.10.2015 Ehasa ry Carrington 4 -tapahtumassa sattuneesta "vaaratilanteesta" ja sen jälkipuinnista:

Airsoftin edistämis- ja tukiyhdistys ry (Airedi ry) on seurannut tapausta aina tapahtumapaikalta asti, olihan tapahtumassa paikalla kaksi meidän hallituksen jäsentä, jotka näkivät tilanteen/vammat. Yhdistyksenä olemme tulleet siihen tulokseen, että Ehasa ry on toiminut tapahtumassa lajin tapojen mukaisesti, noudattaen samalla erittäin mallikkaasti lain vaatimia asioita. Yhdistyksemme hallituksen pitkällä harrastuskokemuksella, joka on kaikilla noin suuruusluokkaa 10-20v. toteamme myös, että tapauksessa syntyneet pienet kuulajäljet ovat lajille ominaisia, joskin harvemmin niin runsaslukuisina kuin tässä tapauksessa.

Onkin meistä erittäin harmillista, että kyseinen henkilö ei millään halua uskoa järjen ääntä, vaan pyrkii vielä aiheuttamaan lisää harmia Ehasa ry:lle. Turvallisuus on tärkeä asia peleissä ja voimme lajina olla ylpeitä siitä, että lajissamme fyysiset vammat ovat tosi vähäiset ja vähissä määrissä. Saamme myös nauttia vuosittain useiden eri järjestäjien erinomaisista tapahtumista, joista suurin osa järjestetään vapaaehtoistyönä, kuten Ehasa ry tapauksessa.

Airedi ry toivoo, että jatkossakin riidat ja ongelmat sovitaan yhdessä pelinjärjestäjien kanssa hyvässä hengessä. Lajimme tulevaisuuden kannalta on parasta, että toiminta säilyy turvallisena, mutta kuitenkin niin, ettei aleta turhaan etsimään syitä rajoittaa harrastusmahdollisuuksia lisäämällä lajiin turhaa byrokratiaa. Me harrastajat itse tiedämme miten lajissa kannattaa toimia ja mikä on normaalia toimintaa ja mikä ei. Toivomme, että Ehasa ry pääsee jatkamaan toimintaansa normaalisti ja jatkamaan erinomaisten tapahtumien suunnittelua ensivuotta varten.

Airsoftin edistämis- ja tukiyhdistys ry hallitus


Lausunto liittyen Kotiniemenvaltiota kohtaan tehdystä ilkivallasta:

Lainaus Kotiniemenvaltion foorumeilta 30.8.
"Provokaattorit ovat siirtyneet toisenlaiseen toimintaan eli ilkivaltaan Kotiniemen valtion pelialuetta kohtaan. Viime viikolla on mm. liimalla tuhottu S2 offarin ketjun Abloy-lukko. Maanomistajaa on asiasta tiedotettu ja hän ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin asianomistajana. Lukko ei ole KNV:n omaisuutta, kuten ei ole pelialuekaan. Maanomistaja ei todellakaan ollut asiasta hyvillään ja tulemme lisäämään pelialueen valvontaa sekä tarvittaessa muita toimenpiteitä tilanteen rauhoittamiseksi.

Lapsellista kiusantekoa, muuta en nyt viitsi sanoa. :("
- Vesa Lassila, KNV omistaja


On aina surullista kuulla ilkivallasta missä tahansa pelialueella. Sellainen toiminta ei milloinkaan ole hyväksyttävää sen paremmin lajin harrastajien kuin ulkopuolistenkaan toimesta. Sillä ei saavuteta mitään positiivista ja se päinvastoin vain tekee hallaa koko lajille
- Airedi ry hallitus

Lausunto liittyen Kotiniemenvaltion 18.7.2015 järjestämän pelin palautteeseen:

Annoimme 25.8.2015 FB ryhmässä Airsoft (Finland) seuraavanlaisen lausunnon:

Airsoftin edistämis- ja tukiyhdistys ry:n virallinen kannanotto keskusteluun liittyen Kotiniemenvaltion OP: Plastic Soldier: The Rise of Anarchy (18.7.2015) jälkimainingeissa heränneeseen keskusteluun:

- Emme olleet paikalla KNV:n OP: Plastic Soldier: The Rise of Anarchy (18.7. 2015)
- Kaikki tietomme perustuu luettuamme keskusteluita ja puhelinkeskusteluihin KNV:n ja Softaaja.fi omistajan Vesa Lassilan kanssa.
- Lassila on ilmaissut meille, että syytökset pelinjärjestäjien humalatilasta perustuvat ks. henkilöiden lääkitykseen. Yhdistyksemme ei voi ottaa kantaa tähän asiaan puutteellisilla tiedoilla.
- KNV:n nykyiset säännöt kuitenkin sallivat mietojen alkoholijuomien nauttimisen offgame –alueilla. Olemme tästä Lassilaa neuvoneet harkitsemaan ks. säännön muuttamista, vaikka KNV ei ole jäsenemme, emmekä me voi edes ketään määrätä.
- On valitettavaa, että KNV kokee mahdottomaksi avoimen keskustelun foorumeillaan. Viestien poistaminen ei mielestämme ole hyvä tavan mukaista.
- Lassila on meille sanonut, että kaikki epäselvyydet voi keskustella hänen kanssaan suoraan KNV:n kotisivuilta löytyvien yhteystietojen kautta. Myös Janin odottama yksityisviestiasia.
- KNV:n on toiminimi, ei rekisteröity yhdistys. Se mihin rahat heidän tapahtumissaan menevät on siis heidän asiansa, mutta tässä tapauksessa ei olisi huono peliliike julkaista jonkinlainen laskelma ja kertoa miten kertyneet varat aijotaan suunnata toiminnan kehittämiseen. Softaaja.fi ostaminen ei varmastikkaan ollut halpaa näin näppituntumalta arvioidessa.
Tähän hätään Airedi ry ei asiaan enempää puutu, mutta seuraamme tietty tilannetta.

Airedi ry hallitus

Yhteistyökumppanit