Airedi ry hallitus ja työryhmät
×

Error

mod_jfusion_activity: Could not connect to MySQL.

2014-2016 hallitus:

Puheenjohtaja: Manolis Huuki,
Varapuheenjohtaja: Joel Sariola,
Sihteeri: Niko Liimatta
Hallituksen jäsen: Juho Kokkonen,
Hallituksen jäsen: Sakari Vyyryläinen
Hallituksen jäsen: Joonas Jyrkkä
Hallituksen jäsen: Esa Toivonen 

Työryhmien nykyinen kokoonpano:

Verkkotyöryhmä:
Verkkotyöryhmä ylläpitää ja kehittää Airedi.fi -sivustoa ja -foorumia sekä toteuttaa muiden työryhmien tarvitsemat verkkomateriaalit.

Vetäjä ja sivustovastaava: Juho Kokkonen,
Graafikko: Kasper Ojala 
Sosiaalinen media ja foorumi: Joonas Jyrkkä
Kuulaportti.fi -yhteistyökumppani: Elias Tahvanainen
Jäsen: Sakari Vyyryläinen
Jäsen: Conny Sjöblom

Verkostoitumistyöryhmä:
Verkostoitumistyöryhmä luo kontakteja niin lajin toimijoiden kuin sen ulkopuolisten kanssa sekä vastaa Airedi ry:n tiedotuksesta.

Vetäjä, yritys- ja tiedotusvastaava: Olli Vesakoski,
Yhdistysvastaava: Joel Sariola,
Jäsen: Manolis Huuki,

Sisältötyöryhmä:
Sisältötyöryhmä luo ja julkaisee artikkeleita ja uutisia lajimme parista päätoimittajan ohjaamana. Hänellä on apunaan niin yhdistyksen ja jäsenistön henkilöstöä kuin sen ulkopuolisiakin kirjoittajia.

Vastaava päätoimittaja: Esa Toivonen,
Ratashaka-blogi, yhteistyökumppani: Pekka Mäki-Kuutti
Ja joukko muita suomalaisia vapaaehtoisia, enemmän tai vähemmän vakinaisia, kirjoittajia.

Henkilöesittelyt

Manolis "M.Anthopoulos" Huuki:

Hei kaikille!

Olen Manolis Huuki, 23-vuotias pitkäaikainen airsoftin harrastaja jo vuodesta 2005. Olen Airsoftin edistämis- ja tukiyhdistys ry:n (lyh. Airedi) puheenjohtaja 2014-2015.

Puheejohtajana olen vastuussa niin projektin etenemisestä kuin yhdistyksen toiminnasta. Aloitettuamme tätä projektia olen jakanut alkukokoonpanon henkilöstön kolmeen työryhmään, joita ohjaan ja koordinoin toisten kesken.

Lähdin tähän projektiin mukaan, koska syksyllä 2014 harrastajia palvelevat sivustot olivat käytännöllisesti katsoen kadonneet aktiivisen otteen puutteen takia pois.

Yhdistyksemme tarkoitus on edistää ja tukea airsoftin harrastamista Suomessa yhteistyössä yhdistysten kanssa.

Henkilökohtaisena tavoitteenani Airedille pidän lähitulevaisuudessa aitoa medianäkyvyyttä mm. lehdistössä ja sähköisessä mediassa.

Lisäksi pyrimme teettämään jonkinlaisia esitelmiä harrastajia ja yhdistyksiä varten yhdessä suunnitellen.

Tervetuloa mukaan!

Joel "Jöntti" Sariola:

Olen -93 syntynyt harrastaja Turusta. Airsoftia olen harrastanut vuodesta 2006 alkaen ja virallisessa yhdistystoiminnassa olen ollut vuodesta 2010 Turkusoft ry:n kautta. Näiden vuosien aikana olen pyrkinyt kokeilemaan vähän kaikenlaista mitä airsoft replikoilla voi harrastaa ja vierailla mahdollisen monessa paikkaa, mutta vielä on paljon valloitettavia paikkakuntia. Nykyään peliaktiivisuuteni rajoittuu maksimissaan muutamiin pelikertoihin kuukaudessa, mutta käyn silti edelleen kaikenlaisissa peleissä. Eniten kuitenkin nautin ryhmä/joukkuetoimintaa painottavista peleistä.

Mitä minä teen Airedissa: Olen Airedi ry:n tämänhetkinen varapuheenjohtaja, jolloin tehtäväni on auttaa puheenjohtajaa yhdistyksen pyörittämisessä sekä antaa omalla panoksellani oma kädenjälkeni sen toimintaan. Olen myös Airedin verkostoitumistyöryhmän jäsen, jossa päätehtäväni on tällähetkellä hoitaa yhteydet suomalaisiin airsoft-yhdistyksiin ja aktiivisiin pelejä järjestäviin tiimeihin.

Miksi lähdin mukaan Airedi-hankkeeseen: Olen pari vuotta ollut sitä mieltä, että "airsoft" ei ole enää pelkkä laji vaan airsoft-replikat ovat väline harrastaa monta erilaista lajia, joita kaikkia useamman kannattaisi kokeilla. Koko peliurani ajan olen jo ollut sitä mieltä, että järjestämishommat ja yhdessä tekeminen muiden organisoijien kanssa on hauskaa ja hyväksi lajille. Ideoita, kysymyksiä ja kokemuksia on hyvä jakaa ja harrastajien kannattaa verkostoitua niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Airedi ry ja Airedi.fi tarjoavat oivan keinon ajaa näitä molempia asioita koko suomalaisen airsoft-skenen voimin.

Niko "Linpu" Liimatta:

Olen 27-vuotias koneinsinööriopiskelija Lappeenrannasta. Airsoftia olen harrastanut hyvinkin aktiivisesti jo noin vuodesta 2000 lähtien. Olen korjannut ja virittänyt omat airsoft-aseeni heti alusta lähtien ja nyttemmin osa vapaa-ajastani kuluu myös muiden harrastusvälineitä laitellessa. Paikallistoimintaan lähdin mukaan jo melko nuorella iällä ja olin mukana perustamassa myös Ekasoft ry:ta, jonka hallituksessa olen toiminut vuodesta 2007 alkaen. Paikallisten pelien vetämisen lisäksi kierrän tiimini ja ystävieni kanssa pelaamassa myös muilla paikkakunnilla, niin viikkopeleissä kuin tapahtumissakin. Ruotsissa olen käynyt pelaamassa jo useasti ja myös muualla Euroopassa järjestetyt milsim-pelit kiinnostavat. Viime aikoina olen tutustunut myös Action Air -tyyppiseen harrastamiseen, jota aion myös tulevaisuudessa jatkaa.

Mitä minä teen Airedissä: Toimin Airedin hallituksessa sihteerin tehtävissä ja kuulun sisältötyöryhmään, jossa tehtäviäni on mm. artikkeleiden oikoluku ja kirjoittaminen.

Miksi lähdin mukaan Airedi-hankkeeseen: Suomesta on jo pitkään puuttunut puolueeton, avoin ja hyvin toimiva sivusto ja keskustelufoorumi, joka kokoaisi yhteen kaikki airsoftin ja siihen liittyvien lajien harrastajat. Ennen kuin airsoft-yhdistyksiä alettiin toden teolla perustaa, tällaisia vapaaehtoisvoimin pyöritettyjä sivustoja ja portaaleja oli useampiakin. Airedin ja sen ison ja järjestäytyneen taustatyöryhmän avulla meillä kaikilla on nyt erinomainen mahdollisuus luoda tuo kaikkien softaajien kohtauspaikka ja toden teolla elvyttää yhdistysten välinen kansallinen yhteistyö, yrityksiä unohtamatta.

Juho "stirre" Kokkonen:

Olen 24-vuotias ja enemmän tai vähemmän aktiivista airsoft-harrastamista on takana n. 10 vuotta. Perheeseeni kuuluu itseni lisäksi myös vaimo ja kolme lasta, jonka takia osallistun nykyään pääasiassa vain suurempiin pelitapahtumiin. Airedin lisäksi vaikutan myös Järvenpää-airsoft ry:n varapuheenjohtajana sekä Ehasa ry:n jäsenenä.

Mitä minä teen Airedissä: Toimin Airedissä hallituksen jäsenenä ja verkkotyöryhmän vetäjänä, joten tehtäväni on osallistua muun työryhmän osana verkkosivujen, keskustelualueen ja some-kanavien luomiseen ja ylläpitämiseen. Tämän lisäksi vastaan siitä, että työryhmäni pysyy aikataulussa.

Miksi lähdin mukaan Airedi-hankkeeseen:  Vuosien saatossa lajia seuratessani on itseäni vaivannut alueellisten yhdistyksien ja muiden tahojen yhteistyön ja muun alueelliset rajat rikkovan toiminnan vähyys, sekä ei-alueellisten foorumien puute. Lisäksi kuullessani tästä projektista katsoin sen olevan hyvä mahdollisuus itselleni verkostoitua lajin parissa enemmän sekä tietysti omalla panoksellani olla mukana luomassa sekä Airedi ry:tä että Airedi.fi -sivustoa.


Sakari "Zakkez" Vyyryläinen:

Olen 23-vuotias yrittäjähenkinen insinööriopiskelija Tampereelta. Airsoftia olen harrastanut jo pidemmän aikaa ja kuulapyssypiireissä olen ehtinyt pyöriä aktiivisesti jo vuodesta 2005 lähtien. Suomalaisessa airsoft-skenessä olen eniten ollut vaikuttamassa Hämeenlinnan alueella toimimalla yhdistysaktiivina Linnasoftissa (Hämeenlinna Airsoft ry) yhdistyksen perustamisesta lähtien. Linnasoftissa toimimisen lisäksi toteutan yrittäjähenkisyyttäni Atom Airsoftissa yrittäjänä. Aikaa pelkälle itsenäiselle pelaamiselle minulla ei ole enää pitkään aikaan ollut, mutta minut voi tavata "työn puolesta" pelikentällä lähes jokaisena viikonloppuna vuodenajasta riippumatta.

Mitä minä teen Airedissa: Toimiin Airedissä sisältö- ja verkkotyöryhmän sekä ensimmäisen Airedin toimintavuoden hallituksen jäsenenä.

Miksi lähdin mukaan Airedi-hankkeeseen: Suomessa on yritetty useampaan kertaan luoda kansallista airsoft-yhteisöä siinä onnistumatta ja mielestäni syynä on ollu toiminnan organisoimattomuus. Airedi ry vastaa tähän haasteeseen loistavasti, sillä näen, että yhdistysmuotoisena järjestönä Airedi kykenee tarjoamaan yhteiset pelisäännöt ja toimivan organisaation kansallisen Airsoft-median pyörittämiseksi. Hienoin puoli Airedissä on se, että se on perustettu harrastajalähtöisesti. Uskon, että yhdistysmuotoinen organisaatio, jota ohjaa hyvin laaditut säännöt takaa sen, että projektiin uhrattu aika ei mene tulevaisuudessa hukkaan ja tästä syystä Airediin kannattaa panostaa lajin kehittymisen takia.

Joonas "iGoinify" Jyrkkä:

Olen 22-vuotias sähkötekniikan opiskelija Oulusta. Airsoftin parissa olen viettänyt jo yli kymmenen vuotta ja aktiivinen harrastus vain jatkuu. Olen alusta asti opetellut virittämään ja korjaamaan aseeni itse, joten korjattuja ja laitettuja aseita on mennyt työpöytäni kautta useita satoja. Kun alalla tapahtuu jotain uutta, olen ensimmäisten joukossa testaamassa uutta asetta tai varustetta. Hiljattain laajensin harrastustoimintani myös ruutiaseiden puolelle.

Mitä minä teen Airedissä: Toimin Airedin hallituksen ja verkkotyöryhmän jäsenenä. Vastuullani on keskustelulaudan hallinta ja ylläpito ja sosiaalisen median julkaisut. Kaikki keskustelualueeseen tai sosiaaliseen mediaan liittyvät pyynnöt menevät kauttani.

Miksi lähdin mukaan Airedi-hankkeeseen: Suomen airsoft-skenestä puuttuu se, mikä monessa muussa harrastuksessa on ollut aina - kattojärjestö, jonka alla kaikki alan harrastajat, yhdistykset ja yritykset toimivat. Muissa harrastuksissa verkostoituminen Suomen sisällä on helppoa ja toivon, että portaalimme myötä se tulee olemaan myös airsoftin parissa näin. Tämän portaalin eteen tehty taustatyö ja tuleva yhteistyö eri tahojen kanssa ovat aikaansaaneet kovan luoton tulevaan Airedi.fi -sivustoon ja keskustelualueeseen.

Esa "Wulf" Toivonen:

Olen tätä kirjoittaessa reilun kolmannesvuosisadan tällä pallolla seikkaillut pitkän linjan airsoft-harrastaja. Nykyinen työni on turvallisuusalalla, sitä ennen takana on vuosien ura airsoftin ja tuliaseiden parissa. Parhaiten minut varmaankin muistetaan nyttemmin jo valitettavasti edesmenneen Softaaja-lehden toimituspäällikkönä. Oma harrastukseni alkoi joskus viime vuosituhannen loppumetreillä, josta saakka se on kuulunut enemmän tai vähemmän aktiivisesti, mutta tauoitta elämääni. Olen ollut mukana perustamassa ja pyörittämässä useampaakin yhdistystä sekä järjestämässä lukuisia suuriakin skenaarioita, yhden jopa Latviassa vanhassa neuvostotukikohdassa. Nykyisin en enää ehdi pelata alkuunkaan niin paljon kuin haluaisin, mutta yhdistyspuolella ja nettiskenessä tulee vaikutettua yhä aktiivisesti.

Mitä teen Airedissä: Olen Airedin verkkoportaalin päätoimittaja. Vastuullani on siis valvoa ja koordinoida sisällöntuotantoa sekä tietenkin osallistua siihen myös itse. Jos koet mielenkiintoa lähteä mukaan - oli kyse sitten tekstistä, kuvamateriaalista, videotuotannosta tai jostain muusta sisällöllisestä asiasta - ota yhteyttä minuun

Miksi lähdin mukaan Airedi-hankkeeseen: Nykypäivänä airsoft ei ole enää pelkkä takametsien hauska harrastus pienellä porukalla. Suurten kansainvälisten skenaarioiden yleistymisen lisäksi siitä on tullut paitsi tunnustettu kilpaurheilulaji IPSC:n Action Airin muodossa, myös varteenotettava harjoittelumuoto monille turvallisuus- ja puolustusalan toimijoille. Tällainen laji ansaitsee mielestäni riippumattoman, aktiivisen ja monipuolisen toimijan yhdistämään kaikki airsoftin eri puolet ja niiden ihmiset. Yhteistyö ja verkostoituminen ovat asioita, joista aivan kaikki hyötyvät.Kasper "Cadez" Ojala:

Olen 30-vuotias AD/graafinen suunnittelija Ylöjärveltä. Airsoftia olen pelannut noin 7 vuotta. Olen ollut perustamisesta saakka mukana Linnasoftin (Hämeenlinna Airsoft ry) toiminnassa puheenjohtajana. Tällä hetkellä kolme lasta valtaa aikaa harrastukselta, enkä pääse kuulia kylvämään aivan samalla tahdilla kuin aikaisemmin. Samoin välimatka Linnasoftin pelipaikoille on venynyt muuton takia tunnin mittaiseksi, eikä minua näe enää niin usein Linnasoftin viikonloppupeleissä.

Mitä minä teen Airedissa: Olen Airedin graafinen neuvonantaja ja visuaalisista asioista vastaava.

Miksi lähdin mukaan Airedi-hankkeeseen: Suomesta puuttuu selkeä airsoft-kattoportaali, joka kokoaisi kaikki maan harrastajat siipiensä suojaan. Nyt kun sellaista oltiin luomassa, halusin olla siinä mukana. Asioita ei tapahdu, jos niitä ei tee.


Conny "BiohZn" Sjöblom:

Jag är en 27-åring från Korsholm. Jag har spelat Airsoft i 6 år, under mina år har jag bl.a. varit med och grundat Vaasa Airsoft Association.
För tillfället går stora delar av min fritid till t.ex. familjen, så jag har inte möjlighet att spela lika ofta som tidigare, men försöker ändå göra det jag kan för airsoften i Finland.

Vad gör jag i Airedi: Jag är för tillfället med i Nät-gruppen, där jag har hand om portalen och modererar forumet.

Varför gick jag med i Airedi: Som jag ser det, har Finland ett stort behov av ett organ som samlar alla airsoft-föreningar under samma tak och jobbar för airsoften i hela landet. Airedi är just det, därför ville jag vara med och se till att det finns en tillräckligt stark grupp bakom projektet.

Olli "OlliV" Vesakoski:

Olen 32-vuotias luokanopettaja Urjalasta. Airsoftia olen pelannut jo yli 15 vuotta ja ehtinyt kiertää aika monta peliä ja tapahtumaa vuosien varrella. Myös muut puuhat airsoftin parissa ovat aina olleet minulle tärkeitä. Olin aikoinaan mukana perustamassa Turku Airsoft ry:tä ja Ruotsin Berget-pelisarjassa olen ollut Suomen pään puuhamiehenä useampana vuotena. Perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi kaksi lasta ja kolmas syntyy toukokuussa. Nykyään ehdin perheen parista pelailemaan vain isompiin pelitapahtumiin, jolloin on mukava nähdä vanhoja pelikavereita ja tutustua uusiin harrastajiin.

Mitä minä teen Airedissa: Olen Airedin verkostoitumistyöryhmän vetäjä. Minun vastuullani on yhteistyö eri yritysten kanssa sekä yleinen verkostoituminen muiden lajin toimijoiden kanssa.

Miksi lähdin mukaan Airedi-hankkeeseen: Mielestäni Suomesta puuttuu selkeä ja toimiva airsoft-media, jonne kaikki harrastajat pystyvät kokoontumaan ja saamaan ajankohtaista tietoa airsoftista. Haluan kantaa oman korteni kekoon ja hyödyttäähän se omaa pelaamistanikin, kun saamme paremmat viestintäväylät ja pelaajat tavoittavat toisensa paremmin tulevaisuudessa.


Yhteistyökumppanit